Egy közösségi videovagdosó és klipkészítő

Amatőr és félprofi filmkészítők figyelmébe ajánlom a stroome oldalt, amely a legjavát adja a közösségi médiának. Habár ez a honlap már egyáltalán nem béta, mi több, már jónéhány díjat bezsebelt magának (ahhoz képest, hogy 2009-ben indult, meglepően sokat), mégis úgy gondoltam, hogy írok róla.

Az oldal nem más, mint egy közösségi klipkészítő műhely. A felhasználók feltöltik a videókat, darabokra vágják, és a darabokat a közösség rendelkezésére bocsátják. Innentől kezdve a közösség tagjai össze-vissza vagdossák a nyersanyagokat, és klipeket, rövidfilmeket készítenek belőlük – teljesen szabadon.

Természetesen nem kötelező közszemlére bocsátani a videoinkat, dolgozhatunk zárt csoportokban is, vagyis az oldal arra is jó, hogy távmunkás kollégáinkkal kollaboráljunk. A filmvágáshoz a stroom biztosít néhány alapszintű trükköt: áttűnéseket és effekteket, de nyilván ezek nem pótolhatnak egy profi filmvágó szoftvert.  A kész remixeket pedig aztán meg lehet osztani másokkal. Mindenesetre jópofa dolgok születnek belőle, meg az ötlet is jó.  A sok-sok elismerés ellenére egyébként a stroom mégsem lett (még) átütő siker: a Facebook oldalukon alig 70 rajongójuk van, a Twitter oldalukat is csak 150-en követik. Önjelölt Spielbergek számára azonban mégis érdemes kipróbálni.

Reklámok

2 hozzászólás on “Egy közösségi videovagdosó és klipkészítő”

  1. ad-renalin szerint:

    Nagyon jó ötlet. Otthon ki is próbálom. 🙂

  2. Majd küldd el a végeredményt:-)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s