Menekülés a kínos randevúból

Előfordult már Veled, hogy a chaten megismerkedtél valakivel, jóban lettetek, elhatároztátok, hogy a virtualitásból átléptek a fizikai valóságba, személyesen találkoztatok, és a szimpatikus chatpartnerről kiderült, hogy élőben egy hülye? Vagy a barátaid vakrandit szerveztek Neked és hát nem igazán szimpatikus a partner?

Ilyenkor a legtöbben inkább kínosan feszengenek, végighallgatják a partnerük unalmas történeteit, alig várva, hogy véget érjen a találka, ahelyett, hogy a szemébe mondanák: bocs, de ez nem fog működni. Akik nem szeretnék megsérteni a másik felet, de mégsem akarnak három óra hosszán át arról hallgatni sztorikat, hogy miyen jól főz az anyukája, azoknak találták ki a Get Rescu’d oldalt.

A honlap kétféle szolgáltatást kínál. Az egyik teljesen automatizált: egy megadott számra elküldött sms-kóddal kérhetjük a központot, hogy megadott idő múlva egy megadott sms üzenetet küldjön a telefonunkra, amire hivatkozva aztán leléphetünk. Például ha elküldöm ezt az sms-t: “SMS 5 Elütötte egy kamion az aranyhörcsögöt azonnal gyere haza”, akkor öt perc múlva megkapom a telefonomra a megadott szövegű üzenetet.

Ha ez nem elég, mert mondjuk a partnerünk pszichésen labilis, de annyi esze van, hogy egy átlátszó sms-nek nem dől be, és félő, ha egy ilyen trükk után felvágja az ereit, akkor használhatjuk a telefonos szolgáltatást. Ha a fenti üzenetben kicseréljük az SMS-t CALL-ra, akkor a diszpécser felhív telefonon, és szóban mondja el a megadott üzenetet. Ez már sokkal hihetőbb.

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s