Mit csináljunk? (frissítve)

A legtöbb népszerű közösségi oldal jelenidőben vagy a közelmúltra vonatkozóan fogalmazza meg a központi kérdést. A Twitter azt kérdi tőlünk: what’s happening? A Facebook azt, hogy What’s on your mind? Mások arra valók, hogy megtudjuk, ki merre járt az utóbbi időben. Korábban már bemutattam a sqoot nevű oldalt, amely hosszabb távú jövőbeli projektekhez segít partnert keresni.

Két hónappal ezelőtt indult el bétában a Poig nevű oldal, amely jövő időbe teszi a kérdést: What to do next? Az oldal lényege, hogy a regisztrált felhasználó éppen otthon üldögél és unatkozik, de kedve lenne mondjuk meginni valakivel (barátokkal, ismeretlenekkel) egy sört a sarki kocsmában. Fogja hát magát, belép a Poig oldalra és beírja: Sörözés, sarki kocsma, Hajdúböszörmény. Azok a böszörményiek, akik éppen fenn vannak a Poigon, és éppen semmit nem csinálnak, de megjön a kedvük a sörözéshez, csatlakozhatnak a kezdeményezéshez, és már össze is jöhet egy jó buli.

A Poigon egyelőre kevés a felhasználó, ők is elsősorban San Francisco-ból, kis szerencsével azonban ebből a kezdeményezésből is lehet valami nagy dolog. Egy biztos, a kitalálói elég ügyesen marketingelik az oldalt, amit ez a video is mutat:

Frissítés: a Poigot lekapcsolták, mert nem ment a biznisz.

Reklámok

One Comment on “Mit csináljunk? (frissítve)”

  1. […] már teljes káosz lesz. Ebben a témában sokkal ígéretesebbnek tűnik a Picksie, vagy a Poig vagy a Sqoot, ahol sokkal több felhasználó van. Na mindegy, meglátjuk, mi lesz […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s