Boltkórosok, figyelem!

Bevallom őszintén, onomániás, vagy más szóval mániákus vásárló vagyok. Imádok vásárolni, órákig járni a boltokat, nézelődni, válogatni. Ha a hétköznapi stresszből ki akarok kapcsolódni, csak bemegyek egy mall-ba, és máris kiszabadul a gőz a fejemből. Az onomániának vannak szintjei, én az enyhébb kategóriába tartozom, mert nem a pénzelverés, hanem a boltbajárás okoz örömet. A súlyosabb esetek a pénzelverésben élvezkednek.

Valahol a középsúlyos boltkórosok számára találták ki a Swipe honlapot. “Oszd meg másokkal, mit akarsz vásárolni, nézd meg, mit vesznek a barátaid!” – hirdeti magáról a honlap, ahol a Facebook-fiókunkkal regisztrálva megoszthatjuk a világgal, mit akarunk venni, vagy éppen mit, mennyiért és hol vettünk. A két hónappal ezelőtt indult oldalnak már van annyi felhasználója, hogy érdemes regisztrálni, vagy csak böngészni mások mániáját. A legaktívabb és legtöbb pénzt költő felhasználókat mindenféle titulussal jutalmazzák, úgy mint Divatdiktátor, Kütyüguru, vagy Gurmémájszter – kissé szabad fordításban.

Itt balra, a fotón látható hölgy már Fashion Diva pozícióig tornázta fel magát, amit többek között annak köszönhet, hogy 300 dollárért vett egy pénztárcát a barátjának.

A Swipe kiskereskedők számára nagyon hasznos oldal, mivel a felhasználók nemcsak azt rögzítik, hogy mit vettek, mennyiért, hanem azt is, hogy hol. Minden egyes bolt önálló profilt kap, térképpel együtt, és a vásárlói élményekkel. (Itt van rá egy példa)

Persze, a Swipe nem az egyetlen ilyen oldal. Ám a gyarapodó számuk azt mutatja, hogy igen jó üzlet, és még nem dőlt el, melyik weboldal lesz a majdani piacvezető a boltkórosok körében.

Reklámok

One Comment on “Boltkórosok, figyelem!”

  1. […] Itt egy korábbi poszt hasonló, divat témájú honlapokról. […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s