Rendszerezd a téged érdeklő híreket

A Xerox fejlesztő cége, a PARC nemrég indította el új szolgáltatását. A béta tesztverzióban elérhető Kiffets célja, hogy a felhasználó érdeklődésének megfelelően tagolja a weben megjelenő híreket. Regisztráltam, kipróbáltam.

A neten sok hírolvasó alkalmazás érhető el. A legismertebbek a Google Reader vagy a Netvibes. Ezek különböző mértékben testreszabhatóak. A Kiffets nem hoz igazából sok újdonságot ezen a piacon, de kétségtelenül versenyképes szolgáltatás. A híreket tematikus csatornákra bontja, és a felhasználók ezekre a csatornákra iratkozhatnak fel. A csatornák aztán még tovább bonthatók például földrajzi alapon. Egy példa: az “Afrika” csatornán belül országonkénti bontást is kérhetünk. Én a “Social Media’ csatornát állítottam be, ahol további egy tucat altéma bontható ki le egészen a konkrét hírforrásokig.

A csatornákat felhasználók alakítják ki, és természetesen egy könyvjelző segítségével böngészés közben is adhatunk cikkeket a csatornáinkhoz. Tehát testreszabhatóságban a Kiffets überelhetetlen. Azoknak ajánlom, akik már nem tudják követni a rengeteg hírt, ami a Google Readerükből árad feléjük.

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s