Anyázos-politikai vitaoldal Amerikából

Ami a csövön kifér

Amerikában nagy hagyománya van az online politikai vitaoldalaknak. Kulturáltság szempontjából nem különböznek az itthoniaktól, emiatt a legtöbb nem is vált sikeressé. A kedvencem egy online politikai tőzsde volt, ahol adni-venni lehetett a politikusokat, megvolt a piaci árfolyamuk, és ez alapján lehetett előrejelzéseket tenni a választások kimenetelére. Már ez sem működik.

Ezért vagyok szkeptikus egy új kísérlettel, a NewPolitick-kel kapcsolatban is. Az oldalra regisztráló felhasználók híreket küldhetnek be a saját megfogalmazásukban. A híreket négy kategóriába sorolják: Demokrata, Republikánus, Libertárius, Autoriter – attól függően, hogy a beküldőnek milyen a világnézete. Ezek után az olvasók szavazzák fel vagy le a hírt, és ennek megfelelően alakul a honlap címoldala is. minél többen szavaznak egy témára, annál feljebb ugrik a hírekben.

Aztán persze mindenhol lehet kommentelni, anyázni, imádni, nyalni és falni. A honlap nemrég indult, ezért még nincs sok látnivaló rajta, meg felhasználó is gyéren van (pedig a kommentelőknek még díjakat is osztogatnak). A dizájnja kissé idejétmúlt, a betűk olvashatatlanul aprók, vagyis nem mobil- és iPad-barát. De arra jó, hogy megnézzük, hogyan politizálnak az emberek odaát.

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s