Forradalom a városi közlekedésben: hamarosan itt a közösségi bringamegosztó

Mindent ez a bringára szerelt kütyü irányít

Hónapokig tartó tesztelés után hamarosan elindul a SoBi, városi közösségi kerékpármegosztó szolgáltatás. Habár egyelőre kísérleti jelleggel csak New Yorkban lesz érhető, az adottságait tekintve ez a szolgáltatás hamar el fog terjedni a világon.

A jelenleg létező kerékpárbérlő szolgáltatásokhoz képest a SoBi újdonsága az, hogy teljes mértékben közösségi média platformokon üzemel. A felhasználók például mobiltelefonjuk segítségével kereshetik meg a hozzájuk legközelebb eső kerékpárt, és regisztrált kódjukkal tudják kikapcsolni a lakatot rajta, hogy aztán oda menjenek vele, ahová akarnak. A rendszer GPS-re, mobil alkalmazásra és egy, a kerékpárra szerelt biztonsági lakatra épül.

Külön érdekessége, hogy a rendszer központjában a személyzet folyamatosan elemezheti, hogy honnan hová utaznak a kerékpárosok, ezáltal hatékonyan tudják allokálni a bringákat. Ahol nagy a kereslet, ott több az elérhető kerékpár.

A járgányra szerelt kütyü tájékoztatja a felhasználót, hogy mekkora utat tett meg, mennyi kalóriát égetett, és mennyi CO2 emissziót takarított meg azáltal, hogy környezetbarát közlekedési eszközt használt, és természetesen kapcsolatba léphet más felhasználókkal.

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s