Vadiúj magyar közösségi oldal bulizni vágyó egyetemistáknak

Ha újra fiatal lehetnék, biztosan regisztrálnék az Egyetemi Party honlapra. Néhány tehetséges magyar fiatal találta ki az oldalt, és készítettek egy speckó programajánlót egyetemistáknak és főiskolásoknak. A honlap nem pusztán abban új, hogy egy konkrét célcsoportra fókuszál, hanem abban is, hogy azt a platformot használja, ahol az adott célcsoport idejének nagy részét tölti: nem, nem az előadóterem, hanem a Facebook.

Az oldalon időrendben sorakoznak az események a koleszbuliktól a rutinkocsmázásokon át a fesztiválokig. Kifejezetten jó ötletnek tartom, hogy az egyes bulikat a plakátokról készített képek jelenítik meg, ezzel is ösztönözve a honi szórakozóhelyeket a minél jobb grafikai munkák készíttetésére (és munkát adva a grafikusoknak) – elvégre vizuális típus a magyar.

Ha rákattintunk valamelyik képre, akkor betöltődik az adott esemény részletes programja, illetve a Facebook-on már megismert “ott leszek”, “talán ott leszek”, “nem leszek ott” gombokra kattintva fejezhetjük ki szándékainkat. Vagyis megtudhatjuk, hogy melyik haverunk megy még a buliba, és hogy ott lesz-e az a csaj aki a koleszban a másodikon lakik és már régóta fűzöl. Ugyanitt térkép mutatja a buli helyszínét és persze kommentelni is lehet. Természetesen lehet eseményt feltölteni, rendezvényszervezők külön kérésre meg is kaphatják az ehhez szükséges jelszavakat.

Kérdésemre Holló Krisztián, a honlap egyik kitalálója elmondta: az egy hónapja indult oldalnak már napi 500 látogatója van, amit reklám helyett keresőoptimalizációs eszközökkel értek el (az oldalra látogatók 70%-a érkezik valamilyen gugliból).

Az Egyetemi Party low budget garázsprojektként indult (mint anno a Microsoft vagy a Google), vagyis a tőkét lelkesedéssel és kreativitással helyettesítették. A jövőről szólva Holló Krisztián elmondta: hosszú távra terveznek és nem kizárt, hogy ha felnő a honlap, csatlakoznak (értsd: eladják, vagy közösen működtetik) valamelyik nagyobb médiacsoporthoz.

A projekt finanszírozását a kiemelt ajánlóktól érkező pénzekből szeretnék megoldani.   A közeljövő fejlesztései között tervezik Hollóék a programajánlók városokra bontását (ez egyébként jelenleg is lehetséges, ha használjuk a keresőt – bár kétségtelenül fáradságosabb).

Aki kíváncsi rájuk, a Facebook-on is lájkolhatja őket. Sok sikert kívánok a honlap üzemeltetőinek!

 

Reklámok

One Comment on “Vadiúj magyar közösségi oldal bulizni vágyó egyetemistáknak”

  1. […] Vadiúj magyar közösségi oldal bulizni vágyó egyetemistáknak […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s