Poronty-gate: A kismamák legyőzték az indexet és átmentek az [origo]-ra

Újabb fordulatot vett az index és a kismamák háborúja: a Poronty-blog átalakítása miatt háborgó közösség átköltözött az [origo] nemrég indult postr blogjára, és ellenPorontyot indított Bezzeganya néven. Ezzel együtt értelemszerűen megszűnik egyelőre nem szűnik meg az Átmeneti Állapot, az a blog, ahová a Poronty tartalmi és formai átalakításával elégedetlen olvasók “költöztek”. Az új blogot a Poronty régi szerkesztője, Tünde viszi tovább, aki bekiköszöntőjében a régi Porontyban megszokott minőségi posztokat ígért olvasóinak, burkoltan szembeállítva azt az átalakított Poronty bulvárosításával, hogy idézzem őt:

Ez itt az igazi világ, ahol a szarnak szarszaga van, ahol a pocaklakót magzatnak hívjuk, ahol a babuci simán csak baba, nem ismerjük (el) a tejci, szopcsi szavakat és társaikat…

A Poronty-blog vesszőfutása a magyar közösségi média történetének egy fontos eseménye. Iskolapéldája annak, hogy miként válik hatalmi tényezővé egy közösség, hogyan tudja befolyásolni és akár térdre kényszeríteni a hagyományos médiát, legyen az akár olyan gigantikus erejű, a manipuláció eszközeinek széles tárházát alkalmazni képes, mint az index.

Szándékaim szerint a Poronty-gate történetét esettanulmányként az egyetemen is tanítani fogom, ezért a közeljövőben két posztban is foglalkozom a témával. Az egyikben összefoglalom az események menetét, a nyilvánosan elérhető forrásokból összerakom a mozaikokat, hogy megértsük, mi is történt valójában. A másik posztban kifejtem azon elméletemet, hogy a közösségi médiában miként válik a közösség hatalmi tényezővé szemben a médiával, és összehasonlítom a Poronty-sztorit a Digg és a GAP logó körül történtekkel. Meggyőződésem ugyanis, hogy eljött a user power ideje, ami egyben a nagy médiabirodalmak alkonyát és egy új médiakorszak hajnalát jelenti. Magyarországon is.

Reklámok

85 hozzászólás on “Poronty-gate: A kismamák legyőzték az indexet és átmentek az [origo]-ra”

 1. anyatünde szerint:

  Krisztián, Anyamadár tervei szerint egyelőre nem szűnne meg az ÁÁ. (tegnapi info, Anyamadárral általában napi – bár a távolság miatt sajna csak online – kapcsolatban vagyok az Átmeneti Állapoton kívül is.)

  Ha gondolod / belefér az idődbe, a saját blogján megtalálod az e-mail címét. Szerintem kérdezz tőle nyugodtan, előbb-utóbb tuti válaszol. (Inkább előbb, mint utóbb.)

 2. hinta-palinta szerint:

  Kiegészíteném , hogy nem (csak) az új Porony bulvárosításával szembeállítás a szarnak is szarszaga, szopcsi, büfcsi, hanem az összes Babóca a pocakomban -típusú anyaoldal mellett egy életszagú sziget(lesz) a BA.

  • Az majd kiderül. Egyelőre csak annyi biztos, hogy ezt ígérik:-)

   • brumibaby szerint:

    Krisztián, ahol a tartalmat döntően az olvasók szerkesztik, ott az ő kezükben van az arculat meghatározása is (user power).

   • Veg szerint:

    Nem mondanám csak igéretnek, az ex-Porontytól messze állt a szopcsi büfcsi, babóca meg pocaklakó vonulat… Ennek örültünk leginkább, és ez hiányzott többek közt a változással.

 3. Pandi szerint:

  Krisztián, én őszintén nagyon megkedveltem a blogodat és azt, hogy a P.-ügyet figyelemmel követted, követed. Ugyanis természetesen nincs vége, és a “hepiend” se olyan könnyed és vidám, ahogyan elképzeltük.

  Ha tényleg figyeled az eseményeket, akkor láthatod, hogy az “esettanulmány” további részletekkel gazdagodhat még, hiszen a Bezzeganyának még rengeteg gyerekbetegséget kell leküzdenie, ami miatt persze irdatlan mennyiségű támadás is éri, így aztán a valóban önszerveződő ÁÁ-t is érdemes még nyomon követni egy darabig.:)

  Szóval éljen a Bezzeganya és hajrá Átmeneti Állapot, én biztos vagyok abban, hogy a végeredmény tényleg csak pozitív lehet.

 4. anyatünde szerint:

  Elnézést a nyilvánvaló bennfenteskedésért.

  A posztnak az Átmeneti Állapot bloggal kapcsolatos megállapítása (miszerint az megszűnik) viszont mindenképpen pontosításra szorul. Ennek sztem egy egyszerű és célravezető módja, ha Krisztián felveszi a kapcsolatot a blog létrehozójával, Anyamadárral.

 5. Nokedli szerint:

  Amíg a bezzeganya is átmeneti állapotban van (értsd a technikai kivitelezés javítása, amíg nem jelenik meg az origóról is könnyen elérhetően stb.) addig persze hogy ne szűnjön meg az Átmeneti Állapot, de ha már stabil a Bezzeganya, akkor nagy luxus lenne fenntartani az előzőt, mert csak a közösség felesleges aprózódásához, az energiák szétforgácsolásához vezetne.

  • Anyamadár szerint:

   Az ÁÁ-t szándékomban áll fenntartani, bár nem a terhesség-gyerek-nő-csevegésblog profillal, hanem más célokat szolgálna. Erről nemsokára lesz fent egy szolgálati közlemény természetesen.

   • Nokedli szerint:

    Ez csak azt fogja eredményezni, hogy rajtatok fog röhögni a Dívány, az Index és mindenki, aki ismerte a sztorit. Egyszerűen hisztériázó, veszekedős nők cirkuszává alacsonyítanátok le az egészet. Ez a célod? Ezért tartottad egyben a csapatot?

 6. marcangoló szerint:

  Büszkévé és boldoggá tesz, hogy egyetemi tananyaggá válunk! 😛
  Majd, ha tanítod, Krisztián, javaslom, keresd meg a másik felet is.!
  Hátha neked válaszolnak. Engem annyira érdekel, hogy mi lehet nálunk a szerkesztőségben, ők hogy élték meg ezt az egészet, de annyi infónk van csak, amennyit Pusszpanya (aki tudjuk, egy mezei kommentelő csupán,) kiszivárogtat.

  • Puszpanya szerint:

   Akkor most mondj egy konkrét esetet, ahol kiszivárogtattam bármit is…

   • marcangoló szerint:

    Nem tudok, sajnos valakik a Díványon törölték az összes kommentet…

   • Veg szerint:

    Azóta sajnos kitörölted… Izé… Kitörölte a szerkesztőség 😛

  • Megtörtént, mindkét oldal megkeresett és mindkét oldal diszkréciót kért, amit tiszteletben tartok és még az esettanulmányba sem teszem bele csak a publikus infókat.

   • marcangoló szerint:

    Hű, akkor te mindent tudsz, de hallgatnod kell? De jó neked! 🙂

 7. brumibaby szerint:

  És ha már foglalkozol az üggyel, aminek én is nagyon örülök, lehet, érdemes lenne azon is elgondolkodni, miért pont nőket, anyákat megcélzó oldallal történt mindez. Van-e jelentősége ennek egyáltalán, vagy megtörténhetett volna horgászokkal, postásokkal, fradi-szurkolókkal, fizetővendéglátókkal is?

  • Pandi szerint:

   Igen, nagyon érdekes kérdés.

   Ha jól rémlik nekem, akkor a kommentek között (itt vagy a Trendlaboron) valaki említett egy hasonló esetet egy másik bloggal kapcsolatosan. Ha lesz időm, majd visszakeresem neked, hátha kiderül, hogy az milyen témájú/célcsoportú blog volt.

 8. Rosa Rugosa szerint:

  Én abban látom az egész mozgatórugóját, hogy kialakult egy olyan olvasó és kommentelő csapat, akik miután lefutották a “Hali lányok, még új vagyok itt, világbéke!” kört, simán egymásnak estek, na nem a popsikrém márkája miatt, hanem a pelenkafajtákról szóló posztot kb 50 komment után elvitték a fiú – lány sztereotípia, a kinek kell mosogatni, vagy bármi más téma irányába. Mindezt úgy, hogy ha valaki mondjuk este 9-kor leült a géphez, mindig akadt társaság, akivel akár éjfélig is folytathatta a csörtét.

  A váltás nagy tanulsága volt, hogy a virtuális “esküdt ellenségek” rájöttek, hogy mekkora szükségük van egymásra és szerintem ez tartotta össze a csapatot. Mert bár mindenki rendíthetetlenül a saját szövegét hajtotgatta, ez kiderült, hogy tulajdonképpen egy embertípus jellemzője. Azé, aki meg van győződve a maga igazáról és aki nem az a fajta, aki sodródik az árral, hanem inkább ő szeretné irányítani a folyásirányt.:)

  • Veg szerint:

   No igen. Az, hogy képes a társulat elég végletesen is olykor ragaszkodni a véleményéről azt is jelenti, hogy mindenki érezheti ugy, hogy vannak, akik adott témában egyetértenek vele.
   Adott témában, tehát egyik cikk alatt pont közli valakivel az ember, hogy egy csöpp épp esze sincs, hogy ilyen baromságokat irkál, ugyanakkor egy másik éppen futó cikk alatt hevesen lehet helyeselni, hogy milyen igaza is van 🙂
   Nagyon kevesen vitték egyik helyről a másikra át személyeskedve a másikról morgást, azok általában pont vagy terhesség, vagy nemrég született gyerek, esetleg családi gond miatt érzékenyebben reagáltak a kritikára 🙂 Ez pl. nagyon tetszett, és remélem, megtartjuk, akárhogy is folytatódik.

 9. Anyamadár szerint:

  Nokedli, nem értem mire gondolsz. De sebja, majd a jövőben elválik mi a helyes lépés.

 10. Rosa Rugosa szerint:

  Krisztián, szerintem ne lankadjon a figyelmed, a történet itt nem ért véget, ez nem egy férfioldal, ez itt egy női részleg, mindenki kezében ott a habverő, a szappanopera folytatódik!
  Szerintem izgi lesz!
  Ő, bocsánat. Izgalmas.

  • Nokedli szerint:

   Hát ez nagyon fenyegetően hangzott! 😦

   • Rosa Rugosa szerint:

    Én alapvetően egy pesszimista idealista vagyok.:)
    Mindig remélem, hogy az emberek legalább néha felülemelkednek a saját érdekeiken, de sajnos előre tudom, hogy ez csak egy utópia.
    Az ÁÁ-t én sem üzemeltetném tovább egyébként, meghagynám mementónak.

 11. Nokedli szerint:

  Arra gondolok, amit írtam: ha az Átmeneti Állapot, miután a Bezzeganya technikai és egyéb dolgok rendeződése után beindul, tovább is fog üzemelni, akkor (megismétlem):

  “Ez csak azt fogja eredményezni, hogy rajtatok fog röhögni a Dívány, az Index és mindenki, aki ismerte a sztorit. Egyszerűen hisztériázó, veszekedős nők cirkuszává alacsonyítanátok le az egészet. Ez a célod? Ezért tartottad egyben a csapatot?”

  Az Átmeneti Állapot nevében is benne van, milyen célból jött létre. Aki odajárt, azért tette, mert az új Porontyot nem akarta, szerette volna, ha a régi szellemében menne tovább. Most van erre lehetőség az origón, s te azt sugallod, hogy akinek nem tetszik a bezzeganya, az ne menjen oda, maradjon az Átmeneti Állapoton. Vagyis megosztod az embereket. Holott gondolom, nem ez volt a célod.

 12. Nokedli szerint:

  Bocs, az előzőt Anyamadárnak írtam válaszként.

 13. Dr: lucifer szerint:

  Krisztián!
  Én is köszönöm, hogy figyelemmel kíséred az eseményeket, és esz a kiváncsiság, hogy vajon mi mehetett a háttérben. :-)))

  • Pandi szerint:

   Luci, szerinted engem nem? 🙂

  • Veg szerint:

   Hát ki nem 😀 Elvégre az olvasókkal nem osztottak meg semmit…

   Nem emlékszem már, ki irta, hogy ezt csak egy papir alapu ujság teheti meg, ahol nincs lehetősége az olvasónak reagálni azonnal, és mire észbe kap, már megvette (talán FT vagy Sziv, de nem vennék rá mérget 🙂 )

 14. Nincs semmi nagy titok. Összevesztek és kész. Az indexesek meg rosszul reagáltak egy váratlan helyzetre. Ennyi a nagy történet.

 15. Pilár szerint:

  Ha nem titok, azt elárulhatod miért nem akartak velünk szóba állni, főleg hogy annyiszor leírtuk, csak erre várunk? Én ezt nem értem még mindig. Olyan óvodás dolog ez a ‘csakazértsemszólokhozzád’!

 16. Dr. Lucifer szerint:

  Egyébként hogy offoljak kicsit:
  Krisztián!
  Azt lehet tudni, hol tanítasz?

 17. kriszi szerint:

  OFF
  Krisztián,
  légy szíves, ha lehet, majd publikálj valami összefoglaló cikket / tanulmányt valahol erről. Nekem nincs sem erőm, sem időm esettanulmányt összeszedni, viszont kötelező olvasmánynak mindenképpen megadnám (egyelőre a linkek gyűjtögetésénél tartok).
  És igen, a történet még nem ért véget: a díványos Poronty formálódik a maga módján, előbb-utóbb biztosan lesz valamilyen saját olvasóközönsége; a Bezzeganya még nagyon is kezdeti stádiumban van, beletelik egy némi idő, mire sikerül rendesen beindítani, az ÁÁ pedig… hát az még van, és percről percre módosul a közösségi szerepe. Izgalmas helyzet, az biztos.

  • Mindenképpen ezt fogom tenni. Most egy kicsit be vagyok havazva, így előreláthatólag csak egy hét múlva fogok végezni a “tanulmánnyal”, amit aztán társadalmi vitára bocsátok.

   • Dr. Lucifer szerint:

    Ez már beszéd! Még szét is cincálhatjuk a tanulmányt! :DDDDD

 18. Poppy szerint:

  off: Krisztián, írtam egy mailt témajavaslattal, megkaptad? on:

  mintha nem hibáztak volna eleget a sezlonyon, ezt most az egyik szerk.-nek sikerül azzal megfejelnie, hogy epés megjegyzéseket tesz a kommentelő anyáknak, t.i. hogy a kommentelésre fordított idejük “reméli, hogy nem a gyerek rovására megy”.

  • Igen, Poppy, megkaptam. Bocs, hogy még nem reagáltam, de sok a munka.
   Hol olvashatoak azok a epes szerkesztoi megjegyzesek? Tudnal linket kuldeni?

   • Veg szerint:

    http://divany.hu/poronty/2010/10/17/egy_edes_mostoha_feljegyzesei_1._resz/

    Mellesleg az alapnikkjét a porontyon ezer éve használó poppyt basztatják még, hogy ez mégis hanyadik nikkje 😀

   • Veg szerint:

    Szerintem hamar kiszedik, igy, ha késöbb is még olvasni akarod, jobb lementeni 🙂

    Egyébként bjuli volt az, aki jött hadakozni a kitörölt kommentekben, cca kabbenyuszikaafünyiród stilben halál sértetten reagálni, hogy lecsaptunk egy élőlényre egy hét után. Utána jött be zappe kekeckedni, majd mikor ezzel teli lett a… kitörölték amit müveltek… Egyébként piszkosul örültünk julinak, hogy végre egy élőlény, de egy hét után egy kb ugy jött már elő, hogy eddig hol a frászban voltatok??? És miért nem reagáltok semmi érdemit? Csak sajnos erre nem az volt a reakció, hogy mondjuk “bocsi, tudjuk, hogy ezt kicsit elcsesztük, de innentől vagyok, kérdezzetek, próbáljuk meg rendezni, ha késéssel is a dolgot” Kár, hogy nem láttad már azt a stilust, amit előhoztak 😦

   • Poppy szerint:

    Semmi gond, melózgassál csak. 😀 😀 A cég okt.30-án tart Bp.-en rendezvényt, ha érdekel, írj mailt.

    Én ezt a kettőt kaptam (és úgy rémlik, hogy más is kapott, de nem állok neki keresgetni, nehogy a gyerek elől vegyem el azt az időt is 😀 😀 ) http://divany.hu/poronty/2010/10/17/egy_edes_mostoha_feljegyzesei_1._resz/?#c4889003

    http://divany.hu/poronty/2010/10/17/egy_edes_mostoha_feljegyzesei_1._resz/?#c4889185

   • Pandi szerint:

    Poppy, Veg, köszönöm nektek ezt a fantasztikus élményt! 😀

    Én már nagyon régen nem tettem be oda a lábamat, mert annyira irritál a “három kis lurkót is kaptam” stíl, de ezért komolyan mondom, megérte.

    Nagyon sajnálom, hogy nem láthattam a kimoderált kommenteket, de az, hogy még maga mr. zappe is tiszteletét tett, hááát, már önmagában is azt jelenti, hogy rohadtul cseszi a csőrüket a porontyos mélyrepülés.

    Szövetszöcske megint ütős volt, és bizony igaza is van. Ez a poppy-féle gyanúsítgatás pedig kifejezetten mókás volt, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy egyetlen kattintásból megállapítható, hogy Poppynak az ottani nickje egészen pontosan 2007.07.25-én lett regisztrálva, a “t” szerkesztőség pedig nyomta kifelé az első héten az aznap regisztrált, még meleg nickeken a kicsit sem átlátszó érdeklődő, bátorító, kb. egymondatos hozzászólásokat. Tényleg döbbenetes és nagyon tanulságos is. 🙂

  • Veg szerint:

   *Nyüff-nyüff!* Leestem a székről, mint Patika 😀 Azt a pár megmaradt kommentelőt is kiutálják? :DDDDD

 19. Boros Juli szerint:

  Sziasztok, bjuli/divany.hu. Az epés megjegyzések – úgy látszik – csak a régi szerkeknek és kommentelőknek járnak, ott el kell fogadni, akkor is, ha tényleg gusztustalan, de a “ragacsos, pink díványon” már nem ér. Az én kommentem arról szólt, hogy visszajárnak olyanok, akik gyűlölnek minket, csak azért, hogy utálkozzanak.
  Az egész el volt cseszve, ez igaz. Mi azért nem szóltunk, mert vártuk azt, akinek hisztek. Hiába. Sokáig. Pedig ezt ígérte. És béna lett volna helyette beszélni.

  • Pandi szerint:

   Boros Juli,

   és ugye még mindig nem ti, a szerkesztőség vagytok a kialakult helyzetnek az okozói?

   Hányan és hány száz kommentben kértünk (esetenként követeltünk) volna valamilyen magyarázatot, hogy valaki ereszkedjen már le hozzánk és mondja el, mik a tervek és mégis, mi ez az egész?

   És nem gondolod, hogy egy ilyen forgalmú oldal szerkesztőségétől elképesztően amatőr és ciki az, hogy az egyetlen kommunikciós eszköz, amit heteken át alkalmaztatok, az a nem kívánt/nem tetsző/nem szimpatikus/nem kényelmes kommmentek moderálása?

   Nem gondolod cikinek azt sem, hogy miután a Poronty átköltöztetése 2010.09.23-án megtörtént, te 2010.10.18-án azzal jössz, hogy azért nem szóltatok, mert “VALAKIRE” (na, ugyan kire gondolsz) vártatok? Ez szerinted majd’ egy hónap elteltével egy ésszerűnek tűnő magyarázat?

   És, ha valaki visszajár olvasni és megmondja a szarról, hogy szar, az miért fáj? Csináljatok jobbat, amire nem lehet ráhúzni, hogy szar. Akkor talán nem lesz ennyi negatív komment. De ez, hogy moderáltok, moderáltok, moderáltok… Ugyan már.

  • Veg szerint:

   Te tényleg azt hiszed, hogy bárki is odáig fajul, hogy gyülöljön téged/titeket?
   Baromira fáj, hogy elkurtátok (de nagyon!) kedvenc dumáló helyünket, leöntöttétek cukrostakonnyal, és egy hétig csesztetek mondani nekünk bármit. És nem, még ha kinyitjátok a szátokat sem vagytok hajlandóak máshogy kommunikálni, csak tüsarkus, sminkelt szingli stilusban, amitől bocs, de hányok, és azért jártam oda, mert nem volt olyan ott soha.

   Ha azt hittétek, hogy mi majd édibédi porontyocska stilben fogunk reagálni, akkor egy posztját se olvastátok annak, amit átvettetek.

  • Veg szerint:

   Mellesleg az ilyesmit nevezzük rózsaszin cukrostakonynak, meg tüsarkus sminkszövegnek: jujjj! azt mondja, hogy rosszak a cikkek! akkor biztos gyülöl minket, és csak utálkozni akar! biztos! óh, mi szegény, gyülölt szerencsétlenek! (nem, az ok véletlen se lehet az, hogy szerintünk egyszerüen rosszak a cikkek, vackok a témák és hasonló)
   Szinte látom a kétségbeesett szemeket két kiló smink alatt ahogy pont teszi fel a manikürös a félméteres mükarmokat… Ez lehet, hogy oké tünci plázacsajszikáknak, de a porontyon olyan sose volt, ha mégis, átutaltuk valamelyik csicsablogra, elvégre annyi van belőle a neten, mint égen a csillag, nekünk viszont csak a poronty volt, a jó kis szájkaratékkal, meg szaros kölkökkel, photoshop nélküli fotókkal…

  • brumibaby szerint:

   Juli, gondolom, a Valaki alatt Tündét érted (nem szép ez a sejtetés, mert mi van, ha mégse?), neki kellett volna megszólalnia.

   Ami elég sajátos felfogás, ui. az impresszum szerint nem ő volt a szerkesztő a Díványra kerülést követően. Miért is kellett volna neki nyilatkoznia? Mert neki hiszünk? Miből gondoltátok ezt? Ki az a “mi”, aki bárkinek is hiszünk? A Porontynak több ezres olvasótábora volt, nyilvánvalóan nem valami homogén massza, hanem ezernyi különböző személyiség, élethelyzet, vélemény, és óriási tévedés azt hinni, hogy csupa Tünde-fan alkotta, sőt.

   Tünde körül az egység és a szolidaritás nem azért alakult ki, mert ő így akarta, vagy pláne, hogy így szervezte volna. Ha ezt hiszitek, akkor ez egy tévút, és megint csak a rossz következtetések veszélyét hordozza, ami szerintem ellentétes az üzleti érdekeitekkel is. Őt a ti reakcióitok, pontosabban a reakcióitok hiánya tette emblémájává az olvasóközönség tiltakozásának.

   A Porontyon ennél kisebb dolgok is váltottak ki korábban is nagyon heves indulatokat. Ha visszaolvastok néhány régi posztot, ennek számtalan megnyilvánulásával lehet találkozni, és fel lehetett volna készülni. Ha máskor nem, hát a váltás első napjaiban, akkor, amikor számtalan kommentben kértük, hogy szólaljatok meg, hogy álljatok szóba az olvasóitokkal. És nemcsak indulatos kommentek születtek a témakörben, sokan kértük higgadt hangnemben is, hogy mondjatok valamit.

   Ha ebbe a dologba felkészületlenül, úgy vágtatok bele, hogy fogalmatok se volt, mibe nyúltok, az kizárólag a ti felelősségetek, amiből tanulni kellene. Ehelyett a felelősséget Valakire, Tudodkire, Mittoménkire kenni, minimum ízléstelen.

  • Puszpanya szerint:

   Nem értem, miért lovagoltok a múlton.
   Elcseszték, beismerte. Pont.
   (Megjegyzem, h a szememben Tünde sem 100%ig tiszta.)
   Viszont nem nagyon látom a javaslatokat, hogyan lehetne helyrehozni. Csak a sértődött lelkizés/fikázás megy még mindig.
   Ez valóban nem cukrostakony. Sokkal rosszabb, ez szarostakony.

   • Rosa Rugosa szerint:

    Szerintem volt rengeteg javaslat. Ha nem vetted észre, hát az végül is a te bajod. Így nem marad más, mint önállóan kitalálni VALAMIT.:) Az se ördögtől való ám, feltéve, ha vannak az embernek saját ötletei és nem azzal a haszontalansággal tölti az idejét, hogy másét koppintgatja, ráadásul utána amatőr módon dolgozza ki.

   • Rosa Rugosa szerint:

    Meg hát őszintén, szerinted nekünk kéne kitalálni, hogy ti mit csináljatok?
    Bakker, megkaptátok a csilli-villi babaházunkat, mi meg kereshettünk másikat, gondolod, hogy nekünk kéne benne tologatni a bútorokat, hogy ti jól tudjatok játszani?:)

   • Puszpanya szerint:

    Nem.
    De talán akkor nem azon kellene naponta nyüglődni, hogy az amúgy is rossz helyen lévő ülőgarnitúra miért sárga.

   • Puszpanya szerint:

    A “babaházba” meg az jár, aki akar.

   • brumibaby szerint:

    Puszpanya, azért lovagolunk a múlton, mert a történelem a zélet tanítómestere.

    A javaslat meg a helyrehozásra: írjatok jó posztokat, kommunikáljatok, használjátok a web2-t, olvasgassátok a vonatkozó szakirodalmat és a kommenteket.

  • Rosa Rugosa szerint:

   Ugyanmár, ki gyűlöli azt a szerencsétlen rózsás ködben élő 3 kis purdét kaptam és muffint sütöttünk csajt.
   Senki. Senki nem gyűlöli, csak ő egy olyan ember, akin a porontyon 1 évvel ezelőtt legalább 800 komment ütött volna olyat, hogy szegénynek az élettől is elmegy a kedve. Mert hogy ez egy ilyen hely volt. Nem emlékszel?
   Az, hogy néhányan visszajárnak olvasni, meg ekézni, az meg had ne legyen baj, vagy nem mindegy kitől jön az a kattintás?
   Írhatna egy-kettő a Bezzeganyára is, lenne olyan 1000 kommentes szájkarate, hogy csak na. Már ki van éhezve mindenki a nagy összeborulás után egy kis fightra.

   • Puszpanya szerint:

    Emléxem, mi volt a régiPorontyon.
    De tán pont ezért nem vagyok BA hívő.

  • Nokedli szerint:

   “Mi azért nem szóltunk, mert vártuk azt, akinek hisztek. Hiába. Sokáig. Pedig ezt ígérte. És béna lett volna helyette beszélni.”

   Te egész egyszerűen hazudsz még mindig. Vártatok? Hiába? Sokáig? Ott volt már nektek az új szerkesztő, vártátok ti a halált. Az meg odabiggyesztett egy bemutatkozást, aztán eltűnt. Majd eltűnt a majd 300 hozzászólás is. A nagy részét lementettem, majd öreg napjaimban előveszem, s mutogatni fogom unokáimnak, hogy látjátok, ezt így soha!

 20. Poppy szerint:

  bjuli, te tényleg azzal áltatod magad, hogy ha valaki leírja, hogy szar a poszt, akkor az gyűlölködik?

 21. Rosa Rugosa szerint:

  Puszpanya, amit főztetek, azt biza meg kell enni.

 22. Rosa Rugosa szerint:

  A “babaházba” meg az jár, aki akar.

  És azon nyűglődik, amin akar. Jobb esetben.

 23. Rosa Rugosa szerint:

  Senki nem is várja tőled. Ez a kis cukimuki csapat sokkal nekedvalóbb. Ciki kommenteket eltűntetjük, nemszeretem neveket letiltjuk -de azért hírlevelet kapnak ők is. Közben meg olyan idilli és baráti a hangulat.
  Biztos ennek is meg van a maga varázsa. Örülj, hogy végre megtaláltad azt, ami tetszik neked.

 24. Veg szerint:

  Mondtam már, hgoy kiváncsi leszek a folytatásra? 🙂

 25. Pilár szerint:

  Szia, akkor lesz tanulmány? vagy már elérhető valahol? Kíváncsi lennék végül mit raktál össze 🙂

  • Szia!

   Sajnos csúszok az elemzéssel, mert most iszonyúan sok a munka. Már félig kész az elemzés, be kéne fejezni, de egy perc szabadidőm sincs, ami van, azt meg a blog frissítésére fordítom, meg szupermenest játszok a gyerekkel. A következő két hétben biztosan nem fogom tudni befejezni. Türelmet kérek. Persze közben figyelem az eseményeket és látom a technikai görcsöket a poszterrel:-(

 26. Dr. Lucifer szerint:

  Egész halkan érdeklődöm, hogy áll az elemzés? Piszokul kíváncsi lennék rá (szerintem nem csak én).
  ha elkészülsz vele, megtennéd, hogy belinkeled a Bezzeganyán az Offoldába?

  • brumibaby szerint:

   luci, hónapok után képzeld, én is pont ma, pont ezért léptem be, hogy megkérdezzem K.-t, mi újság az elemzéssel 🙂

   (Rosszabbak vagyunk, mint egy szigorú kiadó :))

   Persze a minapi válság (ami persze nem válság, csak válságtünetszerűjelenségekegyüttese) szerintem többekben felvetette a kérdést, hogy merre tartunk, és kik azok a “kismamák”.

   • Dr. lucifer szerint:

    Tudod: Nagy Testvér szemmel tart! :-)) Én meg már nem is minősülök kismamának. Már a minik is bölcsisek. :-))))

  • Hát sajnos semennyit sem haladtam vele. Készen vannak a szép grafikonok meg a vázlat, de egyszerűen nincs időm megírni. Hálistennek pörög a biznisz, sok a munka, meg a gyerek is előlépett szupermenből jedi lovaggá. Fogalmam sincs, mikor fogom tudni befejezni. Elnézést kérek érte.

 27. Dr.Lucifer szerint:

  Semmi gáz. De ha kész, mindenképpen linkeld be BA-ra.
  Gyereknek meg gratulálok, szép karrier! :-))))

 28. Pilár szerint:

  Helló Krisztián!

  Egy éves lett a Bezzeganya 🙂

  Elkészült végül az elemzésed, vagy végképp a fiók mélyére került?

  • Gratulálok a szülinaphoz! Az elemzés fiókba került, sajnos nincs időm rá. De prezentációkon rendszeresen hivatkozom az esetre, mint a médiabirodalmi hülyeség példájára. És közben a Dívány meg is szűnt…

 29. Balázs szerint:

  Hosszú évek után néztem át a bezzeganyára. Anno azért léptem a nagy happy lázadás után, mert habár a lelépést őszintének éreztem, az origóhoz kerülés az nagyon durván lefizetés gyanús volt. Gyakorlatilag ló futtában egy totál hibásan működő kellően nem működő blogra passzírozta át Tünde és közben az értelmes magyarázat az érthetetlen helyzetre egy nagy nulla volt.

  Most átnézve, mindjárt a második oldalon azt látom, hogy lám-lám a lefizetés gyanúban most se változott semmi. Aki nem újszülött a web világában az nem nyal be ilyet és rak ki önként egy baba-mama blogra:
  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:G1jZR8YwRrUJ:bezzeganya.postr.hu/pillangot-reptetek-boldog-leszek+bezzeganya+pillang%C3%B3&cd=1&hl=hu&ct=clnk&gl=hu&client=firefox-a

  Be próbálkoztak ezek a pillangósok a wikipédián is de onnan rövid idő után repültek.

  • Hát, Balázs, ilyen cikkek minden blogon előfordulnak. Nyilván szponzorált cikkről van szó. Bár szabály szerint fel kellene tüntetni az (x)-et, de ezt a mai pénztelen világban szinte semelyik blog sem teszi meg. Ezért én az ilyenekkel megbocsátóbb vagyok. Valamiből meg kell élni, és ha ennek az az ára, hogy időnként feltűnik egy-egy ilyen poszt, hát egye fene.

   • Balázs szerint:

    Te például a nevedet adnád hozzá, úgy beállítva a cikket mintha a te véleményed lenne egy ilyen necces oldal esetén?
    Ha van/lenne egy ilyen kaliberű blog a tulajdonodban, akkor a hírnevét és hitelességét te kockáztatnád ez által?

    Én nem. Pedig foglalkozom, weben reklám hely értékesítéssel és mégis szétválasztom a kettőt. Ez pedig részemről nem üres szavak, mert konkrétan voltam ilyen helyzetben és visszautasítottam.
    Volt is megdöbbenés, hogy mi az, hogy pénzért nem kap meg valaki valamit. 🙂

 30. Balázs szerint:

  Hosszú évek = idő


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s