Elindult az iPhone és iPad alkalmazások nagybani piaca

Befektetők és alkalmazásfejlesztők, figyelem! Nagy médiaérdeklődés közepette elindult az appbackr honlap, a világtörténelem első iOS alkalmazásokra kitalált nagybani piaca.

A fejlesztők régóta küzdenek egy nagy problémával: hogyan tudják minél gyorsabban pénzzé tenni az ötletüket? A kockázati tőkebefektetők számára ez ritkán méretgazdaságos, ezért nehéz őket meggyőzni egy-egy alkalmazás támogatásáról (különben is, a kockázatitőkések inkább cégekbe és nagyprojektekbe fektetnek). Így nem maradt más, mint hogy egy alkalmazást maguk a fejlesztők kezdtek el értékesíteni az iTunes-on. Csakhogy jelenleg 300 ezer alkalmazás található az Apple online boltjában, így az új alkalmazások marketingje is a fejlesztők feladata maradt, amely igazán nagy kihívás. Vagyis egy-egy új alkalmazás elkészítése, és a megérdemelt pénz beérkezése közötti átlagos idő egyre hosszabbra nyúlt.

Trevor Cornwell, mint jóllakott napközis

Éppen erre a problémára talált megoldást Trevor Cornvell, az appbackr társalapítója. Cornwell nem új motoros a szakmában, több sikeres projektet is útjára indított már, mint például a Skyjet nevű, online bizniszrepülő-foglaló rendszert (ahol az üzletembereknek nem kell megvenniük a baromi drága repülőgépet, hanem kibérelhetnek egyet az üzemeltetőtől, amikor szükségük van rá), melyet 2000-ben jó pénzért eladott a Bombardier-nek. Szóval Trevor barátunk gondolt egyet, és kitalálta az iOS alkalmazások nagybani piacát.

Az appbackr úgy lett kitalálva, hogy egyaránt jól járjon a fejlesztő és a befektető (no meg Trevor is). A befektetők nagy mennyiségben, egyösszegben bevásárolhatnak egy-egy tervezési fázisban, vagy teljes készültségben lévő alkalmazásból, természetesen nagyker áron. Miután az alkalmazást elkezdik árusítani az iTunes-on, a befektető szépen fokozatosan hozzájut a pénzéhez és a profithoz. Vegyünk egy példát: egy fejlesztő leprogramoz egy alkalmazást, amit 1 dollárért fog majd árusítani az iTunes-on. Felteszi az appbackr-re, ahol egy befektető megveszi az első 10 ezer darabot, mondjuk 45 centért, amiből 10 cent Trevor jutaléka, a fejlesztőnknél pedig 35 cent marad. Miután megindul az alkalmazás értékesítése az iTunes-on, az első 10 ezer db eladott tétel bevétele a befektetőhöz kerül (miután Trevor levette a sápot), aki így szép profitra tehet szert. A 10000. alkalmazás után a pénz újból a fejlesztőhöz fut be, amennyiben nem adott el újabb nagybani tételt valamelyik, vagy ugyanannak a befektetőnek. (A tételeket sorszámozzák, így nincs vitalehetőség)

Miért jó ez?

Egyrészt a fejlesztő azonnal pénzhez jut a munkája után. Másrészt a befektető érdekelt lesz az alkalmazás marketingjében, hiszen így ő is hamarabb a profitjához juthat. Minél több ilyen tranzakció születik, Trevor is annál gazdagabb lesz, vagyis mindenki jól jár. Feltéve, hogy az alkalmazás piacképes, tehát azért van kockázata a dolognak.

Most nézegetem a nagybani piacot, és ha találok valami érdekeset, befektetek egy kis pénzt. Ha hirtelen nem frissül tovább a blog, akkor meggazdagodtam és Barbadoson töltöm életem hátralévő napjait, ne keressetek.

Reklámok

One Comment on “Elindult az iPhone és iPad alkalmazások nagybani piaca”


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s