Befogadnál vendégszerzőt a saját blogodba?

A vendégposztolásnak még nincs nagy hagyománya a magyar weben, amatőr bloggerek ritkán engednek be más szerzőket a blogjukba – akkor is csak legfeljebb barátokat. A profi blogokon ismerős fogalom az olvír, vagyis amikor az olvasó ír valamit és azt a szerkesztők kiteszik, de ezt is csak módjával alkalmazzák a nagyok. Pedig a vendégposztolás igen hatékony módja a látogatószám növelésének, hiszen megvannak a maga szabályai. Az első és legfontosabb, hogy a vendégposztért nem jár pénz. A második, hogy a vendégblogger maximum 2 linket helyezhet el saját blogjára a vendégposztban.

A vendégposztolás legfőbb akadálya eddig az volt, hogy manuális, időigényes munka. Egyenként meg kell keresni a blog tulajdonosát, lebeszélni vele a témát, stb. Most ezt könnyíti és gyorsítja meg a BlogSynergy nevű angol közösségi oldal, amelynek célja összehozni a posztolni vágyókat és a vendégposztot befogadni hajlandó blogokat. A 2009 szeptemberében indult honlap eddig több mint 400 olyan blogot regisztrált, ahol szívesen látják a vendégposztolót. A közösségi médiától az életmódon át a celebpletykákig sokféle témában lehet írogatni. A grafománok íróként is regisztrálhatnak, bemutatkoznak, elmondják, hogy mi a kedvenc témájuk, és várhatják a blogok jelentkezését. A honlap egyelőre angol nyelven működik, de egy ilyen, magyar nyelvű szolgáltatásra is nagy szükség lenne.

Bloggerek, Ti befogadnátok vendégszerzőt a blogotokba? (Én tervezem…)

Reklámok

2 hozzászólás on “Befogadnál vendégszerzőt a saját blogodba?”

  1. Freedom szerint:

    Befogadnék vendégszerzőt,( bár semmi tapasztalatom sincs ebben) mert a blogom nincs kategorizálva, tehát elég könnyű bele írni bármiről. pont ezt teszem én is, arról írok ami épp az eszembe jut. mondjuk ez a blog csak még 2 napos :))

    Ellentétben sok más bloggal, itt nem kell felkészüljek egy témára ha szeretnék írni róla, mert a téma, azok az események amik velem történtek, amit szeretek, amit megtapasztaltam, lehet jó vagy rossz. Mindenki tud valamiről írni gondolkodás nélkül is, ez pedig a saját élete 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s