Új start-up a magyar online ingatlanpiacon

Költözz.be néven indított új ingatlankereső, és -hirdető oldalt Faragó Márton. Vakmerőség kell ahhoz, hogy az ingatlanpiaci pangás kellős közepén fogjon bele valaki egy ilyen vállalkozásba, ráadásul a piac tömve van hasonló honlapokkal. A Költözz.be abban új a hasonszőrűekhez képest, hogy az eladó ingatlanokról a lehető legtöbb információt megadja, beleértve a címet és térképet is. Aki keresett már magának lakást vagy házat a neten (én speciel 3 éve ezt teszem folyamatosan), az tudja, hogy az ügynökségek igyekeznek elrejteni az eladásra kínált ingatlanok címét, nehogy a potenciális vevő személyesen keresse meg az eladót, és egymással direktben megállapodva megfosszák az ügynökséget a borsos jutalékától.

Jól néz ki a honlap

Faragó Márton

A Költözz.be éppen ellenkezőleg, minden elérhető információt megad, beleértve a címet is, tehát nem az ügynökségi jutalékból kívánják magukat eltartani. Maga a honlap egyébként igényesen van leprogramozva, és nagyon egyszerű a kezelése, mentes minden felesleges, parasztvakító csicsától. Abban is új a honlap, hogy a hirdetőknek nem a hirdetés feltöltésekor, hanem annak megnyitása után kell csak fizetni, és a díj arányban áll a hirdetett ingatlan árával.
Faragó Mártonnak ez a második internetes vállalkozása. 2005-ben egyetemi évfolyamtársával, Lakatos Sándorral közösen kitalálták és elindították az olcsóbbat.hu weboldalt. Ez a a vásárlásban segít azzal, hogy összehasonlítja a különböző boltok árait, így mindenki kiválaszthatja magának a legolcsóbbat. A vállalkozás nagyon sikeres volt, minden évben megduplázták az árbevételüket, miközben alacsonyan tartották a költségeket. 2009-ben aztán a Sanoma felvásárolta az oldalt, amit Lakatos Sándor azóta is főszerkesztőként vezet. Faragó eladta a tulajdonrészét és kiszállt a munkából is, és 2010 elején belefogott a költözz.be projektbe. A honlap idén szeptemberben indult, 5 millió Ft-os alaptőkével. Egy sikeres befektetésen már túl van Faragó Márton, lássuk, mi lesz ebből!

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s