Útitervező a múlt szerelmeseinek (meg romantikusoknak)

Nyaralás, külföldi utazás előtt ma már szinte mindenki az interneten keresi a megfelelő célpontot. Számtalan honlap van, amely segít az utak megtervezésében, ám ezek többsége ugyanazon kategóriák mentén közelít a témához: büdzsé, szálláshely típusa, utazás mikéntje. Vannak már tematikus útitervezők is elsősorban a kalandtúrák kedvelőinek vagy a környezettudatos utazóknak.

A Historvius honlap azoknak kínál ajánlatokat, akik érdeklődnek a történelem iránt, kedvelik a romokat, ódon kastélyokat, el akarják kápráztatni kedvesüket egy igazán romantikus utazással.

Az oldalon több paraméter alapján kereshetünk úticélt: az adott történelmi jelentőségű emlékhely keletkezési ideje (Kr. e. 4000-től kezdődően), történelmi korok (birodalmak, kultúrák, civilizációk), vagy éppen történelmi személyek szerint.  De használhatjuk a térképes keresőt is, vagy válogathatunk a honlap ajánlatai közül is. Az egyes történelmi emlékhelyek aloldalain bőséggel találunk leírást és külső linkeket is.

A honlapon van még egy jópofa alkalmazás, amelynek segítségével részletesen megtervezhetjük nyaralásunk programját napokra lebontva. Sajnos azonban a legfontosabb dolog hiányzik a honlapról: miután kiválasztottuk úticélunkat, nem tudunk azonnal szállást is foglalni, hanem ahhoz át kell szörfölnünk a jól ismert honlapokra.

Ettől függetlenül érdemes kipróbálni a Historvius honlapot. Még kevés desztináció van fenn, de hogy dobbanjon a szívünk, Budapest már szerepel rajta:

Ezt a budapesti programot ajánlja a Historvius

 

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s