Fejleszd a nyelvtudásod könnyen és gyorsan!

Az a jó a közösségi médiában, hogy elképesztő mennyiségű hasznos alkalmazási lehetőséget teremt. A közösség által létrehozott tartalmak az élet megannyi területén szolgálnak hasznos információkkal, és könnyítik meg az amúgy időigényes, fárasztó dolgokat.

Bár fárasztónak nem nevezném, de időigényesnek mindenképpen, a nyelvtanulás is ezek közé tartozik. Főleg, ha már az alaptudást megszereztük, és szeretnénk tovább lépni az adott nyelv finomságai irányában. Mondjuk ha divatos kifejezéseket, mondásokat, szólásokat stb. szeretnénk megtanulni. Ezt lehet úgy, hogy elővesszük a megfelelő szótárt és magolni kezdünk. Vagy úgy, ahogy egy új orosz weblap, a Nabbber teszi: közösségben, egyszerűen, gyorsan.

A Nabbber lényege, hogy a felhasználók töltenek fel új kifejezéseket, megadják a jelentésüket, amit a többiek lájkolhatnak és kommenttel láthatnak el. A honlapot gyakorlatilag bármilyen nyelvről bármilyen nyelvre lehet használni, de értelemszerűen az angol tartalmak dominálnak.

A honlap nemrégiben indult, főleg oroszok használják, de ha sokan megismerik, akkor tényleg egy nyelvi kincsesbánya lehet belőle. Mert amíg a nyelv nagyon gyorsan változik, addig a szótárak új kiadásai csak lassan követik azt. De a Nabbber legfontosabb előnyét éppen abban látom, hogy az éppen divatba jött új kifejezéseket azonnal megoszthatjuk az adott nyelvet tanulókkal. (Gondoljunk csak bele, hogy a magyar nyelvben a “király”, “sirály” szavak alig pár éve kaptak új értelmet, sőt, a sirály esetében már ki is ment a divatból – márpedig ezt egyetlen szótár sem jelezte.)

Aki tehát napi 5 perc alatt szeretné bővíteni saját szótárát, annak melegen ajánlom a Nabbbert.

Kapcsolódó cikkek:

Linguee, egy érdekes fordítás-kereső

Reklámok

One Comment on “Fejleszd a nyelvtudásod könnyen és gyorsan!”

  1. […] Fejleszd a nyelvtudásod gyorsan és könnyen! […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s