Montage: webes tartalmak vizuális megközelítésben

Nemrég rukkolt elő a Microsoft közösségi médiacuccok fejlesztésére szakosodott intézménye, a Fuse Labs a Montage nevet viselő új alkalmazással. A Montage lényege, hogy a felhasználó által megadott tartalmakat egy magazin-címlaphoz hasonló felületen jeleníthetjük meg, és azt természetesen megoszthatjuk a világgal. Az ötlet nem eredeti, hiszen a különböző feedek vizuális megjelenítésére már jónéhány megoldás született. Ilyen például a paper.li, amely a Twitter-feedekből készít újságszerű oldalt, hogy élménytelibbé tegye a Twitter követését. De ilyen a méltán népszerű Flipboard vagy Pulse alkalmazás is az iPad-en.

A Montage használatához a Facebook vagy Twitter fiókunkkal regisztrálhatunk. Induláskor megjelenik előttünk egy szerkesztőfelület, amely három oszlopra (mint egy újság kolumnája) oszlik. Az oszlopok szélességét mi adhatjuk meg, és az egyes oszlopokon belül tetszőleges számú sort tördelhetünk. Az így létrehozott layoutba aztán rss feedeket, twitter-, vagy videó-tartalmakat szúrhatunk be. Miután mindezzel végeztünk, megtekinthetjük művünket. A Montage sem nem szép, sem nem adja meg az ideális mennyiségű beállítási lehetőséget ahhoz, hogy igazán jó dolgokat hozzunk ki belőle. Nézegettem sokáig a galériát, de egyetlen olyan alkotást sem találtam, amire azt mondhattam volna, hogy ejha.

10 perc alatt én például ezt hoztam össze.

Mire jó akkor a Montage? Nem tudom. Talán befűzhetjük kedvenc blogjaink rss feedjeit, hogy megosszuk barátainkkal, vagy mondjuk egy ruhatervező csinálhat magának portfolio-oldalt, de hát ezekre is vannak sokkal jobb alkalmazások.

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s