Geo.me: egy diszkrét geotagging alkalmazás mobilra

Már sokszor hangot adtam a geotagging, avagy lokációs alkalmazásokkal kapcsolatos ellenérzéseimnek, főleg amiatt, hogy túl sok mindent elárulnak a felhasználók privátszférájáról. Persze, vannak pozitív példák is, mint például a Geo Me, amit egy barcelonai cég fejlesztett ki és dobott piacra nemrégiben.

A Geo Me mobilos alkalmazás, Java-ban programozták, tehát minden telefonra letölthető. A lényege, hogy egy térképen bejelölhetjük kedvenc helyeinket, megjegyzéseket fűzhetünk az egyes helyszínekhez (például: “Ebben a bárban bunkó a pincér” vagy “Itt a legjobb a sör a városban”). Ezeket az információkat aztán megoszthatjuk barátainkkal.

A Geo Me nagyon ügyel a diszkrécióra. Már a regisztrációhoz is mindenféle PIN kódokat generál nekünk, és az információink szigorúan csak azokhoz a felhasználókhoz kerülnek, akiknek mi magunk hozzáférést adunk.

A Geo Me mögött egyébként az a Magnus Jern áll, aki egyrészt nem spanyol, hanem dán, másrészt már eltöltött 15 évet a mobilos és internetes szakmában, a Golden Gekko vezérigazgatója, és számos díjnyertes alkalmazás fejlesztése kötődik a nevéhez.

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s