Hashable: tényleg csoda, vagy már megint csak egy marketingfogás?

Hatalmas nagy médiabázz övezte a Hashable nevezetű új közösségi oldal indítását. A legtöbben arról áradoztak, hogy a Hashable az amúgy telített közösségi hálózat-piacon tudott újat felmutatni, valami eredetit, amely biztosítja a létjogosultságát és garantálja a piaci sikerét.

Alig vártam hát, hogy kipróbálhassam. A jelenleg béta tesztüzemben működő oldalra meghívással lehet belépni, meghívót pedig úgy szerezhet bárki, ha megadja Twitter-fiókjának nevét és vár. Nekem 3 nap múlva jött a meghívó egy Twitter-üzenetben.

A regisztráció egyszerű: a Twitter-fiókunkból veszi át az összes információt. És amúgy is fontos tudni: a Hashable szinte teljesen a Twitterre épül, így aki nem aktív a csiripelésben, az ne számítson sok jóra a Hashable-től.

Építsünk hálózatot!

A Hashable tulajdonképpen egy hálózatépítő alkalmazás. Míg a Twitteren azt mondjuk el magunkról, mit csinálunk, addig Hashable-ön azt, hogy kivel. A posztolás is úgy történik, hogy meg kell adnunk, hogy milyen tevékenységet folytattunk (erre van lista is) és hogy kivel – ez utóbbit a Twitterről, Foursquare-ről vagy az e-mailfiókunkból kell kibogarásznunk.

A Hashable tényleg arra lesz jó, hogy egy szép nagy világhálózat kerekedjen ki belőle. Míg a Facebook-on csak azt tudjuk, hogy ki kivel áll kapcsolatban, addig a Hashable a kapcsolat mélységét is megmutatja. Ilyen szempontból én aggályosnak tartom a Hashable-t és óvatosságra intek mindenkit, mielőtt ész nélkül kiteszi a webre a teljes kapcsolatrendszerét.

A Hashable kétségkívül népszerű lesz a tizenévesek körében, például a pompomlányok ezen keresztül kürtölhetik szét, hogy megvolt nekik a focicsapat kapitánya. De hasznos lehet MLM-ügynököknek is, akik menőzni akarnak kapcsolatrendszerükkel. Komoly emberek kötve hiszem, hogy használni fogják.

Reklámok

One Comment on “Hashable: tényleg csoda, vagy már megint csak egy marketingfogás?”

  1. […] szaksajtó, nagy jövőt jósoltak az oldalnak, amiről már induláskor látszott, hogy pompomlányokon és MLM-ügynökökön kívül senkinek sem ad semmi […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s