DOMO: a japánok Steve Jobs-a nagy dobásra készül

Takahito Iguchi olyan a japánoknak, mint Steve Jobs az Apple rajongóinak: hittérító, jövőbelátó és jövőformáló parafenomén. Takahito nevéhez számtalan korszakalkotó fejlesztés fűződik, főképpen a kiterjesztett valóság (AR) területén. 2008-ban alapított cége indította útjára például az “airtag”-et és a Sekai Camera-t.

Múlt hónapban egy csapat japán egyetemista előtt tartott prezentációt legújabb projektjéről, a DOMO-ról, amely nagy visszhangot váltott ki a szigetország geek-jei körében. Sajnos kevés angol nyelvű információ áll rendelkezésre a projektről, de amit tudhatunk, az is nagyon érdekes.

Takahito szerint az emberek közötti virtuális interakció nem csak láthatatlanul, a neten keresztül folyhat, hanem olyanok között is, akik egy adott időben, egy helyen vannak, de nincs közöttük kapcsolat. Ez Takahito szerint “pazarlás”.

Ezen változtatna a DOMO alkalmazás, amely nevét a tradicionális japán üdvözlésből kapta. A DOMO lényegét egy példával szemléltette Takahito. Vegyünk egy szakmai kiállítást, ahol több ezer ember van jelen, akik amúgy nem ismerik egymást. A DOMO segítségével a közös téma iránt érdeklődők kapcsolatba léphetnének egymással, mert a DOMO révén mindenki számára láthatóvá válnak az ilyen kapcsolódási pontok. A DOMO tehát a való világ közösségi hálózata Takahito megfogalmazása szerint, aki tulajdonképpen egy transzparensebb világról vizionál.

Valami ilyesmiről:

 

Reklámok

One Comment on “DOMO: a japánok Steve Jobs-a nagy dobásra készül”

  1. […] éven belül le fogja nyomni a Twittert. Akit ez a téma bővebben érdekel, az olvassa el ezt a posztot. Itt van egy kis […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s