Dcont.hu: új, magyar fejlesztésű alkalmazás cukorbetegeknek

Végre megint 100%-ban magyar fejlesztésről számolhatok be. Az interneten keresztül otthonról is ellenőriztetheti orvosával vércukoradatait az a felhasználó, aki regisztrál Dcont.hu oldalon. Ez az ingyenes alkalmazás képes elemezni és többféle, könnyen értelmezhető grafikon és táblázat segítségével megjeleníteni a feltöltött adatokat, melyeket a kezelőorvos is letölthet, megteremtve ezzel az orvos és beteg közötti folyamatos kapcsolattartás lehetőségét.

Magyarországon minden tizedik ember érintett valamilyen formában a cukorbetegségben, de a felmérések szerint  csak minden ötödik ember tudja is ezt magáról. A legtöbb beteg ráadásul nem fordít kellő figyelmet a mérés gyakoriságára, holott kizárólag a vércukorszint napi többszöri ellenőrzése és lejegyzése, rögzítése adhat megbízható támpontot a kezelőorvosoknak a páciensek egészségi állapotának pontos felméréséhez.

Így működik a rendszer (Forrás: Dcont.hu)

Na ebben hozhat áttörést ez a Magyarországon egyedülálló internetes rendszer, amely alkalmas a diabéteszben érintettek vércukorszint-adatainak online rögzítésére. A rendszer nagymértékben megkönnyítheti a betegek életét, hiszen használatával a naponta többször mért vércukor-adatok egy elektronikus nyilvántartásba kerülnek, ahonnan a felhasználón kívül az orvos, vagy akár a meghatalmazott gondozó is letöltheti azokat. A betegnek peig többé nincs szükség kézzel írt vércukornaplóra. Az oldal használata az orvosok számára is számos előnnyel jár, hiszen hatékonyabbá teszi a viziteket, több idő jut az adatok elemzésére, jobban felismerhetők az esetleges rendellenességek, és folyamatosan minden korábbi adat lekérdezhető online.

A Dcont.hu 2010. őszén indult, és azóta több mint ezer regisztrált felhasználó használja naponta. Az alkalmazás fejlesztője a 77 Elektronika Kft, melynek ügyvezetője Zettwitz Sándor.

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s