Scoop.it: Kövesd a kedvenc témádat!


Decemberben indult útjára a legújabb francia közösségi média, a Scoop.it. A Goojet nevezetű francia fejlesztőcég terméke a legújabb “témakövető” alkalmazás, vagyis ahol a userek nem egy-egy személyt, hanem témákat követnek. Regisztráció után kiválaszthatjuk azt a témát, amelynek “kurátora”, témagazdája szeretnénk lenni. Miután megadtuk a téma címét, a Scoop.it létrehozza a megfelelő microsite-ot, saját url-lel, és ide tölthetjük fel a linkjeinket, illetve a linkekhez fűzött megjegyzéseinket.

Persze ettől még a Scoop.it nem lenne világszám. Az alkalmazás a témánkba vágó linkajánlásokat tesz a webről és a twitterről, és amennyire én ki tudtam próbálni, meglehetősen releváns találatokat ad ki. Természetesen szabadon szerkeszthetjük az alkalmazás által generált ajánlásokat: kivehetünk, hozzátehetünk forrásokat.

A kezelőfelület elegáns, és jól áttekinthető

Van természetesen bookmarkletje, amivel azonnal feltölthetjük a Scoop.it oldalunkra, ha böngészés közben valami érdekeset találunk. Fontos, hogy a bookmarklet nem csak linket ment el, hanem ezen keresztül gyakorlatilag készre formálhatjuk a bejegyzésünket, nem kell hozzá átmenni a Scoop.it-ra.

Tulajdonképpen a Scoop.it a tapasztalataim szerint kiválóan alkalmas arra, hogy egy adott téma iránt érdeklődő felhasználó folyamatosan nyomon kövesse az adott téma híreit, és létrehozzon magának egy mikroblogot, amelyet aztán megoszthat a világgal.

A Scoop.it oldalunk tartalmát megoszthatjuk a Facebook-on és a Twitteren is.  A legújabb verzióban már lehetőség van a saját oldalunk dizájnjának minimális alakítására, és közkívánatra magazin-formátumúvá is tehetjük oldalunkat (úgy látszik, ez manapság nagyon menő). Az oldalra jelenleg meghívót kell kérni, az enyém 3 nap alatt érkezett meg. Az én oldalamat itt nézhetitek meg.

Aki bővebben akar tudni a Scoop.it-ról, nézze meg a cég igazgatójával készült interjút (angol); mert az alkalmazás bemutatóvideója nem sok mindent árul el.

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s