Listoid: Best of the Web

Számos olyan honlap és alkalmazás van, amelynek célja, hogy összegyűjtse a weben található legjobb tartalmakat. Ezek közül a legismertebbek a könyvjelzős (bookmarking) oldalak, mint például a reddit vagy a Digg. Ezek közösségi alapon működnek. Vannak aztán az olyan honlapok, mint a kedvencem, a StumbleUpon, vagy az Amplify, amelyek már vagy mikrobloggolást, vagy egyéb plusz szolgáltatásokat adnak a felhasználóknak. A lényeg, hogy segítsék a webböngészést.

Ebben a műfajban akar valami újat mutatni az amerika Gura-testvérpár által kitalált Listoid. A Listoid makacsul ellenzi, hogy bookmarking oldalnak nevezzék, pedig valahol az, csak más módon.

Készítsd el a saját toplistádat!

A Listoidon a felhasználók töltik fel a valamiért kedvenc listáikat. Ezek a listák bármiről szólhatnak, kezdve a technológiai témáktól a kultúrán át a legjobb macskatápokig. Az, hogy mely listák a legjobbak, az olvasók döntik el szavazataikkal.

És hogy miért listák? Manapság a weben a legolvasottabb cikkek azok, amelyek a “Top X legjobb valami” címmel futnak, és ajánlásokat tartalmaznak az olvasók számára. A Listoid kitalálói szerint pedig mindennél hitelesebb a felhasználók által összeállított lista, és ennek akartak platformot teremteni.

Bár én nem fogom használni, de azért melegen ajánlom a Listoidot azoknak, akik sokat böngésznek, és szeretnének segíteni másoknak azzal, hogy megosztják velük legjobb felfedezéseiket.

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s