Videó: a Samsung üzenetet küld az űrből

A Samsung marketingesei azon törték a fejüket, hogyan tudnák bizonyítani, hogy a márka új SD-kártyája tűz-, víz-, ütés-, és ki tudja még miálló. Ekkor jött az ötlet, hogy egy léggömb segítségével küldjenek fel 100 papírrepülőt az űrbe (vagy legalábbis a határáig). Minden papírrepülőre felszerelnek egy SD-kártyát, amin különböző üzenetek vannak. Az űrből alászálló papírrepülők aztán szétszóródnak a Föld minden pontján, és a szerencsés megtalálók majd valami meglepetésben részesülnek. A fenti videó a Project Space Planes fedőnevet viselő kísérletet mutatja be. Amint látható, a kísérlet sikerült: a léggömb 35 kilométeres magasságban kieresztette a papírrepülőket. A mai napig hét repülőt találtak meg, és a repülők tényleg a Föld legkülönbözőbb pontjain értek talajt. Németországból, USA-ból és Dél-Afrikából is jelentkeztek a megtalálók.

Ez egyébként remek reklámakció a Samsungtól. Annyi pusztán a szépséghibája, hogy nem eredeti. Pár hónappal ezelőtt több millióan nézték meg a YouTube-on azt a videót, amit egy apa és a kisfia készített arról, hogy felküldenek az űrbe egy iPhone-t, bekacsolt kamerával. Na AZ tényleg eredeti volt!

De ha nem tévedek, az első hasonló projektet a Toshiba marketingesei ötölték ki még 2009-ben, így a kreatív nagydíj őket illeti meg. A Toshiba az új TV-je reklámjához egy karosszéket küldött fel az űrbe és vette fel videóra.

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s