Új AR alkalmazás segíti a rendőröket és a tűzoltókat

Már-már sci-fibe illő új lehetőségekről kapunk hírt szinte naponta a kiterjesztett valóság (AR) világából. Tegnap például egy amerikai-ausztrál közös fejlesztést mutattak be a sajtónak, amely alapjaiban változtathatja meg a rendőrök és a tűzoltók munkáját a jövőben.

A SafetyNet Mobile Insight névre hallgató, új alkalmazás leginkább az utcai járőrök életét könnyíti meg, akik éppen akcióra készülnek egy ismeretlen, veszélyekkel teli terepen. Vegyünk egy konkrét példát. A járőr be akar hatolni egy épületbe, ahonnan segélykérés érkezett a 911-re. Fogja a szolgálati okostelefonját, annak a kameráját ráállítja az adott épületre, és máris megkapja az összes, a rendőrségi adatbázisban elérhető információt. Milyen esetek voltak korábban azon a helyen? Lakik-e ott ismert bűnöző? Milyen kockázatok várnak rá a falak mögött?

Mi több, az alkalmazás arra is képes, hogy megmutassa a többi járőr pozícióját, így a bevetésen levők összehangolhatják cselekedeteiket. Hasonlóan szerteágazó lehetőségeket rejt az alkalmazás a tűzoltók számára.

A SafetyNet Mobile Insight-ot három hónapon át tesztelték a rendőrök Kaliforniában, és a beszámolók szerint osztatlan sikert aratott.

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s