Guubes: tanítsd meg a gyereknek (vagy tanuld meg), mi az az AR!

Bizonyára sokan vannak azok, akik nem tudják, mi az az augmented reality (AR), avagy kiterjesztett valóság, vagy éppenséggel tudják, de még nem volt alkalmuk kipróbálni “élőben”. Aztán ott vannak azok az általános iskolai tanárok, akik szeretnék valamilyen újszerű módszerrel megtanítani a kicsiknek a számolást. Meg vannak a geek szülők, akik el akarják kápráztatni a gyereket. Nos, örömmel mutatom be mindenkinek azt az új alkalmazást, amivel bárki kipróbálhatja otthonában a kiterjesztett valóságot: a Guubes-t.

A Guubes kitalálója és fejlesztője Mike Saxton,  a Middlesex University hallgatója. Az volt a célja, hogy a brit iskolák számára egy olyan ingyenes oktatási eszközt kreáljon, amely megkönnyíti a számolás tanítását vagy a szókincsfejlesztést kisgyermekeknek. A brit iskolák többségében már használják az úgynevezett okostáblát (whiteboard), amely forradalmasította az oktatást azáltal, hogy vizuális élménnyé tette azt. (A magyar iskolákban csak azért nincs mindenhol ilyen eszköz, mert az idióta politikusaink – karöltve a kontraszelektált, ostoba és tehetségtelen pedagógusvezérekkel – meggátolták a bevezetését 2009-ben.)

Fotó: Guubes.com

Bárki kipróbálhatja otthon

A Guubes azért zseniális, mert nem kell hozzá sem programozói ismeret, sem külön szoftver. Elég egy egyszerű webkamera, printer, A4-es fehér lapok, olló és ragasztó. Kinyomtatjuk a megfelelő lapokat, összeragasztjuk, hogy kockák legyenek belőle, bekapcsoljuk a webkamerát a Guubes honlapján és már viríthatunk is a gyerek előtt virtuális lufikkal, oroszlánokkal, krokodilokkal, minden jóval. Mindenkinek melegen ajánlom, hogy tegyen egy próbát otthon! Megéri.

Reklámok

One Comment on “Guubes: tanítsd meg a gyereknek (vagy tanuld meg), mi az az AR!”

  1. […] Guubes: tanítsd meg a gyereknek (vagy tanuld meg), mi az az AR! […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s