Gmail Motion: a Google forradalmasítja a levelezést

Tegnap adtam hírt a GTalk gururól, a Google Labs fejlesztéséről, ami egyszerű és jópofa dolognak tűnt. Ám április 1-jén egy másik, sokkal nagyszabásúbb újítást fedeztem fel, miközben a gmailemet buheráltam. A navigációs lécen, jobbra fenn virítani kezdett egy piros link: Gmail MOTION Beta. Rákattintottam.

A Google elhatározta, hogy véget vet az egér uralmának, és végleg a technikai múzeumba küldi azt. De nem ám úgy, ahogy az Apple, az ujjböködéssel, hanem a Microsoft Kinect-jének az ötletét alapul véve. A Motion lényege, hogy ha bekapcsoljuk a webkamerát, különböző testmozgásokkal tudjuk irányítani a Gmail-ünket. Minden egyes mozdulatnak jelentése van: ha felemeljük a bal kezünket, a jobbat pedig oldalra kinyújtjuk, új levelet nyitunk meg. Ha csak a bal kezünket emeljük fel, az a “válasz” parancsnak felel meg, ha mindkettőt felemeljük, az meg a “válasz mindenkinek”. A “küldés” utasításhoz meg kell nyalnunk a tenyerünket, felemelni a térdünket, és rácsapni a megnyálazott kezünkkel. Ez a bélyegragasztást hivatott szimbolizálni, és a “küldés” parancsnak felel meg.

Nézegess hülye pózokat a Google-től!

Gyakorlatilag egy komplett levelet írhatunk meg úgy, hogy közben a napi tornánkat is letudjuk. Már látom is a jövő irodáját, ahol a dolgozók nem öltönyben és kiskosztümben gubbasztanak a képernyő felett, hanem susogós mackóban ugrálnak össze-vissza. A Google Motion nem csak azért zseniális, mert végre lecserélhetjük az egeret, és ezzel milliónyi fát menthetünk meg a kivágástól, hanem azért is, mert mindennapjaink elkerülhetetlen részévé teszi a testmozgást; tehát egyszerre fékezi a globális felmelegedést, és csökkenti az egészségügyi kiadásokat. A Google Motion méltán pályázik az Évszázad Találmánya díjra.

Kiegészítés: éppen hogy befejeztem a fenti cikket, amikor leszóltak a TechCrunch-tól, hogy gyorsan próbáljam ki a Google China Teleport-ot, mert csak az első 1000 felhasználónak fog működni.

Reklámok

One Comment on “Gmail Motion: a Google forradalmasítja a levelezést”

  1. JonC szerint:

    tényleg jó lenne egy ilyen, legalább mozognék valamit 🙂


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s