Yam: értelmet ad a céges mítingeknek

A modern vállalati kultúra – főleg multicégeknél, de már a kisvállalatokra is átragadt – szerves része a meeting-ek végeláthatatlan sora. Én néha elcsodálkozom azon, hogy egyes vállalatok hogyan tudnak megélni, ha az alkalmazottaik munkaidejük háromnegyedét ilyen mítingeken töltik, rágják a gittet, dagasztják a sz@rt és nem dolgoznak. Én félóránál tovább nem tudok ilyenen ülni, de ha muszáj, arra kifejlesztettem egy technikát magamnak, amitől a körülöttem ülők azt hiszik, hogy baromira figyelek, de közben egészen máshol járnak a gondolataim.

A hosszúságon túl a mítingek másik fontos tulajdonsága az értelmetlenség: egy ilyen megbeszélés lényege, hogy a végén legyenek feladatok, felelősök és határidők, ám az esetek többségében a káosz nagyobbra nő a végére, mint az elején volt. Na éppen erre kínál megoldást az orosz Yam (Yet another meeting – Már megint egy megbeszélés) nevezetű alkalmazás. Anatolij Gaverdovszkij, a Yam kitalálója hozzám hasonlóan vélekedhet a mítingekről, mert éppen azokat a hibákat küszöbölte ki, amelyek miatt nekem herótom van.

A Yam nagyon sokat tud, ahogy az a fenti prezentációból is látszik. Működik böngészőn keresztül, összekapcsolható Skype-val és Outlook-kal, tehát telemítingeket is tarthatunk. Real-time feladatkezelővel is fel van szerelve. Egyszóval jól összerakták, mint egy Kalasnyikovot. És a legfontosabb: aki a Yamot használja, az garantáltan tudni fogja, mi a feladata, miért felelős, és milyen határidővel.

Reklámok

One Comment on “Yam: értelmet ad a céges mítingeknek”

  1. […] Yam: értelmet ad a céges mítingeknek […]


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s