Így fogunk fizetni a jövőben?

Hosszas tesztelés után nemrégiben dobta piacra a Jumio nevezetű amerikai vállalat legújabb fejlesztését, a Netswipe-ot, amely a cég ígérete szerint az eddigieknél is biztonságosabbá teszi a hitelkártyával történő online és mobiltelefonos fizetéseket.

A Netswipe egészen újfajta technológiára épül. Nem kell bepötyögnünk, a kártyaszámunkat, hanem helyette a webkameránkat kell használnunk a következőképpen: elővesszük a hitelkártyát, és a bármely webes felületbe beilleszthető “leolvasó” elindítja a webkameránkat. A kamera elé tesszük a kártyát és a szoftver leolvassa azt, illetve mindenféle biztonsági hókuszpókusszal, meg algoritmusok végigfuttatásával ellenőrzi annak hitelességét. Ezután be kell írnunk a háromjegyű biztonsági kódunkat. Ha ez megvan, akkor a Netswipe garanciabélyeggel látja el a fizetést, vagyis a bolttulajdonosoknak nem kell aggódniuk amiatt, hogy hamis a hitelkártya.

A Jumio állítása szerint a szoftver “rendkívül alacsony” hibaszázalékkal dolgozik, és ezt egy éven át tesztelték. Mellesleg csináltak egy kutatást is, és állításuk szerint a hagyományos, pötyögős módszert alkalmazó vásárlók kétszerte többen szakították meg a vásárlás folyamatát, mint a Netswipe-ot használók. Vagyis a Netswipe sokkal kényelmesebb megoldás a vásárlásra, mint a hagyományos módszer, a vevők jobban szeretik, és többet is vásárolnak így. Tehát könnyen lehet, hogy ez lesz a jövő online fizetési módszere. A Jumio mögött nem akárkik állnak egyébként. Az egyik alapítója például az a Eduardo Saverin, aki a Facebook társalapítója, és a hőskorban a közösségi oldal értékesítési igazgatója volt.

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s