Jux: a legtrendibb blogplatform

Nemrégiben indult a Jux.com nevű új, ingyenes blogplatform. Minek még egy? – kérdezheti a cinikus netező, aki el van kényeztetve a legkülönbözőbb lehetőségekkel a mikrobloggolástól a grafomán bloggolásig. A kérdés ténylegesen az, hogy a Tumblr és WordPress uralta világban tud-e újat mutatni egy most induló blogplatform?

Nos, regisztráltam és teszteltem a Jux-ot, és jelentem, a válasz igen is meg nem is. A Jux abban különbözik a többi bloghelytől, hogy masszívan a vizualitásra épít. A webdizájn legújabb trendjeinek megfelelően hatalmas képek, illetve videók uralják a képernyőt az egyes posztoknál. Ennek megfelelően aki a Jux-on akar blogolni, az készítsen elő legalább egy tucat, nagyméretű képfájlt, különben senki sem fogja nézni a blogját.

Ha viszont rendelkezünk szép fotókkal, akkor a Jux az egyik legjobb bloghely. Megkockáztatom, hogy jobb, mint a Tumblr. A posztjaink ugyanis gyönyörűen néznek ki: nagyméretű fotók, jól elhelyezett szövegdobozok, elegáns betűtípusok. Készíthetünk slideshow-t, szöveges bejegyzést, idézetet, stb. Az az érzésem, hogy a Jux az első bloghely, amely már kifejezetten az iPad-generációnak készült: a layout olyan, mint az iPad-es magazinoknál lát az ember.

Kinek ajánlom és kinek nem, a Jux-ot? Amatőr és profi fotósoknak, videósoknak szinte kötelezően ajánlom, mert ennél szebb helyet nem találnak a weben a portfoliójuk bemutatására. Olyanoknak is ajánlom, akik a blogjukon a látványra fektetik a hangsúlyt (én például a kutyánk fotóit tettem fel és a kutyáról indítottam egy blogot a Jux-on, és baromira jól néz ki.) Ellenben akik inkább szövegelnek, azok maradjanak a WordPressen.

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s