The Menview: lásd, hogy mit eszel

A leleményes vendéglátósok manapság mindenféle fantázianévvel illetik az ételeket az étlapjaikon. Egyrészt így akarják éttermük kínálatát különlegesnek, különbözőnek beállítani, másrészt azt hiszik, hogy egy különleges nevű ételért magasabb árat kérhetnek el. És mint minden, ostoba marketingfogás, ez is működik: az emberek tényleg bedőlnek a trükknek. Így lehet egy egyszerű brassóit “Drakula kedvenceként”, a rántotthús-sültkrumplit meg “Száz csónak a szigetnél” néven eladni. (Juteszembe, amikor a brassóit Drakula kedvenceként láttam, elgondolkoztam, hogy a fokhagymás étel hogyan lehetett egy vámpír kedvence?)

Egyszóval, nem árt ha tudjuk, mit is rejt az étlap. Ebben segíti a vendégeket egy új mobil alkalmazás, a The Menview. Az alkalmazás segítségével a felhasználók lefotózhatják az ételt, amit rendelnek, megoszthatják és értékelhetik. Ezáltal egy csodás és hasznos adatbázis jön létre. Amikor tehát bemegy az ember egy új étterembe, kezébe tolják a menüt, előveszi a mobilját és már le is ellenőrizheti, hogy az egyes ételek az étlapon hogy néznek ki, és mit mondtak róla mások. Persze az alkalmazás az étteremtulajdonosoknak is jó, hiszen feltehetik saját képeiket is – bár ezeket nyilván külön kell kezelni a felhasználók fotóitól. Mindannyian tudjuk, mi a különbség a reklámokban látható óriáshamburger és a Mekiben kapható valós hamburger között…

A Menview remek ötlet még akkor is, ha más ételes honlapok is rendelkeznek hasonló lehetőséggel. Ez viszont kizárólag egyetlen funkcióra, az ételek fényképeinek megosztására fókuszál, így gyorsan kereshető, jól használható alkalmazás. Az egyetlen hibája, hogy egyelőre csak iPhone-on érhető el.

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s