A programajánlók új nemzedéke

Mint kisgyermekes szülő, állandó problémám az, hogy hová vigyem a gyereket, milyen programokat találjak ki, ami leköti, kifárasztja és még a testi-lelki-szellemi épülését is szolgálja. Szegény ember vízzel főőz, vagyis ilyenkor megnézem a Port.hu-t, de az esetek 99%-ában nem találok megfelelő programot. Gyerek nélkül jobb a helyzet, mert milliónyi mozi, színház, múzeum és hangverseny közül lehet választani. De mi van, ha az ember valami különlegesre, netalán extrémre vágyik?

Erre az esetre találták ki a GuideHop oldalt, amely a programajánlók új generációjához tartozik (lásd még a poszt végén a linkeket). Ezt már nem egy központi szerkesztőség írja, hanem maguk a felhasználók. Olyan programokat kínálnak, amelyek nincsenek benne az utikönyvekben és nem a típikus programszervező intézményekhez kötődnek. Ezeket a programokat lelkes amatőrök és kivállalkozók szervezik és találják ki.

A programokat városok szerint szortírozzák és az érdeklődök finomhangolhatják a keresést a program témája (kultúrától az extrémsporton át gyerekprogramig), fizikai nehézségi foka, időtartama és persze a költsége alapján. A résztvevők azután értékelhetik a programot. Kicsit olyan, mint a TripAdvisor programajánló verzióban. A GuidedHop még csak az Egyesült Államok néhány városában érhető el, de a modellt példaértékűnek tartom, amit bárhol a világon lehet alkalmazni.

További posztok hasonló témában:

Vadiúj magyar közösségi oldal bulizni vágyó egyetemistáknak

Picksie megmondja (majd), mit csinálj itt és most

Room77: melyik hotelszobát válaszd?

Ajungo: tervezz utazásokat és ismerkedj új barátokkal!

Exploguide: a világ rejtett kincseinek felfedezése

Reklámok


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s