Készíts saját infografikát ingyen! (frissítve!)

Nagyjából két éve indult és töretlenül tart az infografikák terjedése. Sikerük titka, hogy bonyolult és fontos információkat lehet velük továbbítani olyan formában, amely a legkényelmesebb az emberi agy számára: vizuálisan. Számos külföldi weboldal szakosodott arra, hogy összegyűjtse ezeket az infografikákat (pl ez vagy ez), de van már magyar oldal is. Mi is csináltunk már jópárat, amiket ezen a linken nézhettek meg.

Az infografikák nagyon munkaigényesek, mi például átlagban 3-4 munkanap alatt készítünk el egyet. Aprólékos munka, sok odafigyelést és rajzolást igényel. De hála a webnek, már vannak olyan alkalmazások, amelyekkel gyorsan és ingyen készíthetünk magunknak infografikát. Most két három ilyen alkalmazást mutatok be.

Image

A Visual.ly oldal elsődleges célja, hogy összegyűjtse a grafikusokat és a megrendelőket, de van egy ingyenes infografika készítő alkalmazása, ahol előre elkészített sablonokból programozási vagy grafikai tudás nélkül is összerakhatunk profinak kinéző alkotást. A sablonok, minták, képek választéka elég jó, így tág lehetőség van a kreativitásunk kiélésére.

Image

Az easel.ly oldalt inkább azoknak ajánlom, akik abszolút kezdők az infografikák világában. Itt jóval kevesebb előregyártott elem van, de a használatuk jóval egyszerűbb, mint a Visuall.ly esetében. De ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne látványost alkotni vele. Egyébként az easel.ly nemcsak infografikák készítésére jó, hanem prezentációk díszítésére is alkalmas.

Frissítés:

A poszt megjelenése után kaptam hírt egy újabb infografika.készítő alkalmazásról. Az Infogr.am jóval szofisztikáltabb, mint az előző két alkalmazás. Itt már adatbázisainkat is feltölthetjük, hiszen a program tzdja kezelni az Excel fájlokat.

 

Reklámok

One Comment on “Készíts saját infografikát ingyen! (frissítve!)”

  1. ani szerint:

    Üdv:)

    http://www.easel.ly/ használom…hogyan lehet ékezetes betűket is “varázsolniű” az infografikába?:)

    Köszönöm:)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s